Terugbetaling, celstraf en werkstraf voor wietplantages

Foto: Pixabay

De wietkwekerijen aan de Stationslaan en Gerbrandystraat in Nunspeet behoorden volgens de officier van justitie toe aan Tabitha V., Dirk van L. en Huub van L.

Wietkwekerij in de winkel

De 3 hoorden afgelopen dinsdag 4 april de fikse straffen uit mond van de officier van justitie komen. Ook een hennepplantage in Wezep wordt aan het trio gelinkt. De wietkwekerij aan de Stationslaan in Nunspeet werd in 2014 opgedoekt. In het pand dat Dirk van L. huurde, zat de winkel van Tabitha V. V. en van L. ontkennen allebei ook maar iets met de wietkwekerij te maken te hebben. Volgens getuigen was van L. de enige die het goed afgesloten deel van de winkel in ging. Buurtbewoners daarentegen zagen van L. nooit in de omgeving van het pand.

Gerbrandylaan

In 2016 werden er in een wietkwekerij aan de Gerbrandystraat bijna 600 planten gevonden. Van L. en V. gaven beiden te kennen tijdens de zitting dat zij van de kwekerij op de hoogte waren.

Wezep

Huub van L., de zoon van Dirk van L., verhuurde bedrijfsruimte in Wezep. Bij de politie-inval werden zo’n 800 wietplanten aangetroffen. Van L. wist dat zijn huurder er een kwekerij op na hield. Van L. was vanwege een eerder voorval met de huurder van plan om zijn mond te houden. Tijdens de zitting kwam hij met een verklaring.

Terugbetaling

De officier maakte korte metten met de verhalen en deelde forse eisen uit. Vader van L. werd gezien als spil en kreeg 14 maanden celstraf en een terugbetaling van €513863 geëist. Voor V. eiste hij 9 maanden cel en €201501. Voor zoon van L. kwam de officier tot 180 uur werkstraf, €4300 schadevergoeding en €63277.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen