Wordt Nunspeet de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland?

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland.

Jaar lang in zonnetje

De winnaar wordt een jaar lang in het zonnetje gezet via een grootschalige publiciteitscampagne. Volgens Jantje Beton is buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Bovendien zijn er volgens de organisatie te weinig speelplaatsen.

Gezonde ontwikkeling

Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Effort

De gemeente die aan kan tonen dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen komt in aanmerking voor de Jantje Beton Prijs en wordt een jaar lang in de schijnwerpers gezet.

Voor einde deze maand

Gemeenten die een gooi naar deze titel willen doen moeten dit voor 31 augustus via een motivatiebrief of video aan Jantje Beton laten weten. Een vakjury én een kinderjury beoordeelt de inzendingen. Op 24 november maakt Jantje Beton de winnaar bekend.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen