SWN stopt met activiteiten in Vierhouten

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Tot ongenoegen van de deelnemers en de Vereniging Dorpsgemeenschap Vierhouten organiseert Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) met ingang van september geen activiteiten meer in Vierhouten. De laatste activiteit is de bewegingsactiviteit Tai Chi.

SWN stopt in Vierhouten

De reden zorgt ervoor dat Gemeentebelang vragen stelt aan het college van burgmeester en wethouders. Volgens het bestuur van SWN was er te weinig deelname en was het daardoor niet rendabel. Ans Pluim, raadslid Gemeentebelang en woonachtig in Vierhouten: “Is het college op de hoogte dat SWN met ingang van september stopt met haar activiteiten in Vierhouten?” Pluim wil van het college weten of er voorwaarden zijn gesteld aan welzijnsorganisaties om activiteiten in de dorpskernen te organiseren en of het niet zo zou moeten zijn dat er in iedere kern activiteiten georganiseerd moeten worden. Pluim: ” Hoe kijkt het college aan tegen de motivatie van SWN dat het niet rendabel is? Is dit een reële eis voor een kleine kern als Vierhouten?

Inclusiviteit

Doordat de deelnemers in de gelegenheid worden gesteld de activiteit in Nunspeet/Veluvine voort te zetten, lijkt het lastig om aan de inclusiviteitsnorm te voldoen. Dichtbij huis sporten en bewegen wordt zo voor leden van de Vereniging Dorpsgemeenschap erg lastig gemaakt. Het doel van SWN is iedereen aan het sociaal-maatschappelijk leven deel te laten nemen. Pluim hoopt dat het college bereid is om met SWN in gesprek te gaan. Want het is belangrijk om activiteiten beschikbaar te houden in Vierhouten en andere kernen. Mocht er om wat voor reden dan niks gewijzigd kunnen worden, dan wil Gemeentebelang van het college weten of er een mogelijkheid is voor de Vereniging Dorpsgemeenschap om financieel ondersteuning aan te vragen. Zodat ze zelf soortgelijke (sportieve) initiatieven dicht bij inwoners kunnen te ontplooien en op deze manier inwoners inclusief te laten meedoen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen