Nunspeet wil mogelijkheden trouwen uitbreiden

Foto: Pixabay

Je vader of moeder als trouwambtenaar? Of gaat opa van 80 je in de echt verbinden? Binnenkort moet dat kunnen in de gemeente Nunspeet. Net als het trouwen in je achtertuin of in je favoriete restaurant. De wijziging in de regels voor de huwelijksvoltrekking en de daaraan verbonden kosten moeten nog door de raad worden goedgekeurd.

Voorwaarden aan babs voor 1 dag

Er zitten wel wat logische haken en ogen de babs (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) voor 1 dag. Deze moet zich kunnen inleven in de Nunspeetse samenleving. Een kledingkeuze is er niet. De traditionele toga van de gemeente moet worden gedragen. Mocht de babs al ergens anders babs zijn, dan volgt slechts nog een formaliteit over de afhandeling. Is de trouwambtenaar niet actief in een andere gemeente, dan volgen er nog een hoop stappen. Er zijn bij het sluiten van een huwelijk zaken die heel strikt moeten verlopen. Het begeleiden van het ja-woord moet goed gaan. Het tekenen van de akte. De getuigen moeten worden besproken. Spreken in het openbaar moet geen probleem zijn. De trouwambtenaar voor 1 dag moet ook beëdigd worden door de Rechtbank. Is iemand al trouwambtenaar dan is dat weer goedkoper, dan iemand die nog niet beëdigd is door de Rechtbank. De babs krijgt geen vergoeding van de gemeente Nunspeet.

Locatie gemeente Nunspeet naar keuze

Wil je trouwen op een andere locatie dan de standaard Nunspeetse locaties, het gemeentehuis, Het Koetshuis en de Beyaerd in Hulshorst, Restaurant-Pub “The Bell Inn” en Villa Vennendal in Nunspeet of in Vierhouten: The Novice en Hotel De Mallejan, dan kan dat. Je moet dit wel aangeven bij de gemeente. Er is daarin heel veel mogelijk. Er zijn ook locaties waar niet getrouwd mag worden. Hiervan wordt komt een lijst beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen