Dit jaar meer geld voor betere ventilatie op scholen

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het demissionaire kabinet trekt dit jaar 100 miljoen euro extra uit voor verbetering van de ventilatie op scholen. Het geld komt uit een potje dat daar pas in 2023 voor beschikbaar zou komen, meldt onderwijsminister Arie Slob.

Dit jaar nog 100 miljoen

Het kabinet heeft in totaal 360 miljoen euro uitgetrokken om de komende drie jaar het binnenklimaat op scholen te verbeteren. Dat moet er ook aan bijdragen dat het coronavirus zich binnen onderwijsinstellingen minder snel kan verspreiden. De belangstelling voor de regeling is zo groot dat het budget van 100 miljoen euro voor dit jaar al voor de zomer zo goed als op was. GroenLinks en de PvdA hadden daarom gevraagd een deel van het resterende geld eerder vrij te geven. Een Kamermeerderheid steunde dat voorstel.

Alle aanvragen gehonoreerd

Met het extra bedrag voor 2021 kunnen volgens Slob alle aanvragen die zijn ingediend in de eerste helft van het jaar worden gehonoreerd. Daarna blijft er “ruim voldoende” over voor een tweede ronde, aldus de demissionaire bewindsman.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen