Kijkje in de keuken is de column van wethouder van de Bunte

Foto: ©Nunspeet.nl/Maximaal Sales

Kijkje in de keuken

17 september 2021
Als wethouder gaan er overal deuren open. Niet alleen in het gemeentehuis, maar ook daarbuiten. Als wethouder Sport, Economie & Verkeer loop ik bij bedrijven, verenigingen en bij mensen thuis de deur plat. Het geeft ons letterlijk een kijkje in de keuken en helpt bij het beantwoorden van eventuele vragen. Ook is het goed om interesse te tonen en niet vanachter een bureau te beslissen. Het is overigens niet alleen interessant voor wethouders, maar zeker ook voor anderen.

Als tiener had ik een vakantiebaantje tot mijn achttiende bij de lokale poelier. Daar heb ik met veel plezier gewerkt, totdat ik via een stageplek bij een lokale bank aan de slag ging. Na de stageperiode heb ik mij ingeschreven bij een uitzendbureau in Nunspeet. Zij vroegen bij de intake waar ze mij mochten inzetten en mijn antwoord was dat ze altijd konden bellen. Het leek mij goed om overal een kijkje in de keuken te krijgen. En een dag later mocht ik zodoende mijn debuut maken in de horeca.

Bij een hotel in Hulshorst werd ik in de bediening gezet en het was een leuke avond. Gastvrij en hard werken kenmerkte de eerste kennismaking met de horeca. Na een week meedraaien bij een hotel mocht ik naar een vervolgopdracht bij een babypoedermultinational in Nunspeet. De hygiëneprotocollen en procedures waren strikt en het werk was goed en bijzonder tegelijk. Na een productie uitgezocht te hebben, mocht ik onder andere een poedertoren van binnen schoonmaken.

Ook bij de fabriek hield het werk na een week op en er kwam een nieuw telefoontje. Het was wederom een opdracht in de horeca en ditmaal letterlijk in de keuken. Uiteraard pakte ik de handschoen op en ook daar heb ik weer een weekje gewerkt. Een bezoekje als wethouder aan een golfclinic op een van de mooiste (top)sportlocaties van Nederland deed mij weer terugdenken aan mijn uitzendervaring. Want toen men vroeg of ik er al eens eerder op de golfbaan in Nunspeet was geweest, luidde mijn antwoord: ‘Jazeker, in de keuken als afwashulp.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen