Vragen SGP over vernieuwd wegdek en vluchtheuvels Hulshorst

Foto: ©SGP Nunspeet/Maximaal Sales

Onlangs zijn er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Harderwijkerweg in Hulshorst. Het wegdek is vernieuwd en op meerdere plaatsen zijn vluchtheuvels aangelegd.

Vragen SGP

Toch heeft de SGP-fractie schriftelijke vragen gesteld. SGP-raadslid Marcel van Klompenburg legt uit: “Over het algemeen ziet het er goed uit. Deze fase is door het college beter aangepakt dan de vorige fase, toen ontstond er een complete chaos, met name veroorzaakt door slechte communicatie. Dat is nu veel beter gegaan.”

Onveilig stuk

Over één concrete situatie heeft Van Klompenburg vragen gesteld: “Het fietspad bij de ingang van het Koetshuis is verlegd. Dit was nodig in verband met de komst van een vluchtheuvel. Daardoor is nu een onveilige situatie gecreëerd. Het fietspad is versmald waardoor aan de ene zijde een boom op het fietspad staat en aan de andere zijde een betonnen rand scheiding maakt tussen het fietspad en de autoweg. Wij maken ons hier zorgen over omdat dit ongelukken zou kunnen veroorzaken, vooral tijdens momenten van slecht zicht.”

Oplossing voorhanden?

De SGP fractie heeft het college gevraagd of zij het met de SGP-fractie eens is dat dit een ongewenste situatie is die zo snel mogelijk opgelost dient te worden. “We willen graag weten welke oplossing het college voor deze situatie in gedachten heeft en op welke termijn deze oplossing wordt gerealiseerd.  We zijn blij dat het onderhoud aan de Harderwijkerweg is uitgevoerd, maar de veiligheid van de fietser vraagt nog wel een aanpassing.” Het college zal binnen enkele weken reageren op de gestelde vragen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen