We mogen weer is de nieuwste blog van wethouder van de Bunte

Foto: ©Nunspeet.nl/Maximaal Sales

24 september 2021
De vreugde gaat groot zijn op de gezichten van kinderen en volwassenen. We kunnen elkaar weer ontmoeten en samen activiteiten doen. De 1,5 meter afstandsregel komt grotendeels te vervallen en voor sporten en bewegen gelden er nauwelijks nog restricties. De sportparken gaan weer open en de eerste evenementen en activiteiten kunnen gelukkig weer op een relatief normale wijze plaatsvinden.

Het coronavirus toont eens en temeer aan hoe belangrijk een goede levensstijl is. Vaak schiet sporten erbij in omdat het druk is op school, werk of andere zaken. Onterecht en het werkt ook vaak averechts. Zonder beweging en sport is er geen uitlaatklep en is het niet mogelijk de batterij weer op te laden. Een keertje afzeggen mag, maar beweging uitstellen, zorgt juist voor meer stress en ongezond gedrag.

Gelukkig kunnen we vanaf zaterdag weer zonder restricties sporten en bewegen. Naar mijn mening helpt het ons sneller uit een gezondheidscrisis te komen. Het maakt ons weerbaar en ook sociaal heeft het voordelen. Mensen ontmoeten elkaar, delen een passie en zien naar elkaar om. Het is ontzettend belangrijk en onmisbaar. Iedereen kijkt er naar uit, na een uitdagende tijd.

Want ga er maar aan staan: looproutes, sluiting en onduidelijkheid. Bestuur, vrijwilligers en leden moesten elke keer weer aanpassen om soms een beetje beweging toe te staan. Niet uit te leggen regels werden nageleefd. Alle sport- en beweegaanbieders in de gemeente Nunspeet verdienen daarom een groot compliment. Eindelijk mogen we weer en ik hoop dat we met elkaar massaal in beweging komen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen