Operatie Steenbreek in Elspeet

Foto: Pixabay

Samen met het Waterschap Vallei en Veluwe, de dorpsvereniging en hoveniersbedrijf Stip is de gemeente Nunspeet bezig met acties om de inwoners van Elspeet te stimuleren hun tuin te vergroenen en hun hemelwater af te koppelen. Vorig jaar is in dit kader een Regenmarkt gehouden waarbij er veel aandacht is gevraagd voor het afkoppelen en de daarbij behorende afkoppelsubsidie

Operatie Steenbreek

Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om de inwoners te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Inwoners die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Zeker als men bedenkt dat ca 40-50% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Acties

Samen met het Waterschap Vallei en Veluwe, de dorpsvereniging en hoveniersbedrijf Stip is de gemeente Nunspeet bezig met acties om de inwoners van Elspeet te stimuleren hun tuin te vergroenen en hun hemelwater af te koppelen. Vorig jaar is in dit kader een Regenmarkt gehouden waarbij er veel aandacht is gevraagd voor het afkoppelen en de daarbij behorende afkoppelsubsidie. Vanaf april zijn er de volgende activiteiten gepland:

  • A5 Bloemenzaad: op de scholen worden A5 papieren met bloemenzaad uitgedeeld. Kinderen kunnen deze zelf zaaien en kweken.
  • Zonnebloemwedstrijd: er wordt later dit jaar een zonnebloemwedstrijd georganiseerd.
  • Steenbreek-bak: voor alle inwoners van Elspeet is een GRATIS SteenBreek Bak bouwpakket af te halen bij hoveniersbedrijf Stip! Dit pakket bestaat uit een bloembak van 90x30cm, een zak Cocopeat Moestuin grond en een zakje bloemen of groentenzaad naar keuze!
  • Kant en klare oplossingen: voor het afkoppelen van hemelwater in de tuin zijn diverse oplossingen, deze zijn ook te bekijken bij hoveniersbedrijf Stip. Een aantal standaard oplossingen zijn uitgewerkt met voorbeelden en prijzen. Een ander mooi voorbeeld is de afkoppelsubsidie van de gemeente Nunspeet. Van deze prachtige subsidieregeling voor afkoppeling kan iedere inwoner van de gemeente gebruik van maken.

Inloopmorgen bij Hoveniersbedrijf Stip

Iedere zaterdag is er bij Hoveniersbedrijf Stip een inloopmorgen en kunt u bij hen terecht. Op de andere dagen dient u een afspraak te maken om op bezoek te komen. Zij kijken graag mee naar uw situatie om zo een oplossing op maat te maken. Ook verzorgen zij gratis de subsidieaanvraag om in aanmerking te komen voor onze afkoppelsubsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen