Drie redenen waarom bedrijven sticker marketing moeten gebruiken

Foto:

Er bestaan zoveel soorten reclame. Voor je bedrijf kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van internet of flyers, maar je kunt er ook voor kiezen om stickers te laten drukken. Waarschijnlijk zul je niet gelijk denken aan sticker marketing, maar deze creatieve en betaalbare vorm van marketing brengt vele voordelen met zich mee!

Sticker marketing is betaalbaar

Sticker marketing is interessant voor alle soorten bedrijven. Niet elk bedrijf heeft het budget voor een grote marketingcampagne en met sticker marketing kun je je bedrijf laten opvallen zonder veel geld kwijt te zijn. Daarnaast heb je met een grote marketingcampagne ook niet de garantie dat dit gelijk een succes wordt.

Je bent onderscheidend 

Veel bedrijven gaan het internet op voor hun marketingcampagnes, terwijl eigenlijk niet iedereen op het internet zit. Niet iedereen gaat online, maar iedereen gaat wel naar buiten. Met sticker marketing kun je in een korte tijd veel mensen bereiken. Je kunt de stickers plakken op stoplichten, auto´s en advertentieborden, maar ook op waterflessen, laptops en telefoons. 

Ruimte voor creativiteit

Bij sticker marketing is er veel ruimte voor creativiteit. Het leuke aan stickers laten drukken is dat je je creativiteit er op los kunt gooien en ze helemaal zelf kunt ontwerpen. Het is ook belangrijk om op een creatieve manier sticker marketing te gebruiken, want zo zul je sneller opvallen. Kies er bijvoorbeeld voor om grappige stickers te ontwerpen, of stickers die een geur achter laten. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je maar wilt!

Waar moet je op letten?

Er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden met sticker marketing. Deze punten zijn:

  • Houd altijd je doelgroep goed voor ogen;
  • Wat zijn de locaties waar mijn doelgroep goed te vinden is;
  • Welke strategie ga ik gebruiken? Verspreiden of opplakken;
  • Wat is het doel van de stickers?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen