YMCA Hulshorst geopend met doorzagen van een boomstam

Foto: Twitter Jeroen de Jong

Aan de Hierdense beek staat een prachtig, nieuw kampgebouw. De Hierdense Beek geeft daar de grens tussen Nunspeet en Harderwijk aan. Het YMCA-gebouw is uit de zandgrond “herrezen”, nadat het vorige gebouw in januari 2016 door brandstichting werd verwoest.

YMCA Kampeercentra

Vroeger werden de gebouwen wereldwijd ingezet als jeugdherbergen. Met de vele mogelijkheden voor sport en spel had het veel raakvlakken met scouting. Bij de drie locatie’s van YMCA Kampeercentra vind je die gedachtengang nog steeds. Het nieuwe kampgebouw in Hulshorst is het centrale punt van de locatie. Op die locatie kun je terecht voor jeugdkampen, maar ook bijvoorbeeld familieweekenden of bedrijfsevents kunnen worden voorzien van een compleet sport- en spelprogramma. Met of zonder verzorging voor de inwendige mens.

Duurzaam gebouwd hoofdgebouw

Het oude gebouw heeft ongeveer 80 jaar dienst gedaan als kampgebouw. Het nieuwe gebouw heeft de aanblik van een chalet in een wintersportgebied. Het voldoet aan alle veiligheidseisen en hygiëne-eisen. Na de welkomst- en bedankspeech van YMCA Kampeercentra-directeur Scibelli was het tijd voor de Harderwijkse wethouder Jeroen de Jong om de nieuwe locatie officieel te openen. Dit gebeurde met het doorzagen van een boomstam.

Lees ook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen