NunspeetEnergie organiseert informatiebijeenkomst op 18 mei

Foto: Pixabay

Samen bouwen aan duurzaam Nunspeet? Ook uw inbreng is waardevol!

NunspeetEnergie

De lokale energiecoöperatie NunspeetEnergie is op 13 april jl. opgericht. En dat was niets te vroeg, want het kersverse bestuur werkt hard aan de eerste zonneprojecten voor de inwoners van de gemeente Nunspeet. “Als het allemaal lukt, starten we al deze zomer met het opwekken van lokale duurzame stroom”. Om de coöperatie te kunnen draaien, zoeken we mensen met een energiek groen hart, die dit samen met ons willen realiseren,” zegt voorzitter Philipine Vinke.

Iedereen kan positief bijdragen

De eerste projecten gaan al gauw over honderden zonnepanelen. Om al die groene stroom in goede banen te leiden  moet er veel gebeuren. “We willen graag in contact komen met mensen die een steentje willen bijdragen aan duurzame lokale energieopwekking,” zegt secretaris Piet de Zwarte.

En dat iedereen hier iets in kan betekenen wordt snel duidelijk. Van eenvoudige doch belangrijke zaken tot meer complexe uitdagingen. Iedere  bijdrage is waardevol: “Om de ledenwerving, de verkoop van participaties in zonnedaken en de ontwikkeling van nieuwe projecten te begeleiden, is iedere helpende hand van sympathisanten en vrijwilligers welkom” geeft penningmeester Gert Wentzel aan.

Samen bouwen aan een duurzaam Nunspeet

“NunspeetEnergie werkt in teamverband in verschillende commissies” zegt De Zwarte. “Met mensen die ons bijvoorbeeld kunnen helpen bij communicatie via website, krant of social media, daar zouden we erg blij mee zijn. Ook het werven van leden of voorlichting over zonneparken zijn mooie activiteiten die voldoening geven. En laten we technische vraagstukken niet vergeten!”

Gemeente

Ook de gemeente ziet NunspeetEnergie als een belangrijke partner in het bereiken van de doelstellingen. Het realiseren van duurzame energie voor de vier dorpskernen Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten is immers goed voor alle inwoners, bedrijven en instellingen.

“Samen gaan wij voor een duurzaam Nunspeet, voor deze én komende generaties”, geeft Vinke de missie kort en bondig weer. “Onze coöperatie wordt gerund worden door vrijwilligers. Iedereen met positieve energie kan absoluut wat bijdragen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen