Hulp bij fietslessen vrouwen en mannen van niet-Nederlandse afkomst gezocht

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Een van de vele activiteiten die Stichting Welzijn Nunspeet organiseert, is het geven van fietslessen aan vrouwen en mannen van niet-Nederlandse afkomst. Hiervoor worden dringend vrijwilligers gezocht.

Een keer per week

Iedere week zijn er fietslessen voor dames en een enkele heer. Normaal gesproken is dit op woensdag van 10.00 – 11.00 uur in de Brake, maar vanwege de huidige maatregelen worden de lessen nu buiten gegeven. Dit kan zijn in kleine groepjes of zelfs individueel. Het aanleren van het fietsen wordt volgens een bepaalde methode gedaan, waarbij ook de theorie over deelnemen aan het verkeer aan bod komt. Vrijwilligers worden vooraf getraind om middels dit concept aan de slag te gaan. Tevens worden er materialen beschikbaar gesteld. De op dat moment geldende coronamaatregelen worden aangehouden.

Eigenschappen

Zijn de volgende eigenschappen van toepassing op jou: je hebt affiniteit met de doelgroep, bent positief ingesteld en kunt mensen enthousiast maken en stimuleren, je durft nee te zeggen wanneer dat nodig is, gaat een goed gesprek niet uit de weg, en – tot slot – ben je je ervan bewust dat je met humor meer kunt bereiken? Meld je dan aan als vrijwilliger! Dit kan bij Ellen Treurniet van Stichting Welzijn Nunspeet, via telefoonnummer 0341-252020 of per mail naar [email protected]. Gezien de doelgroep gaat de voorkeur uit naar vrouwelijke vrijwilligers.

Coördinator

Tevens is Stichting Welzijn op zoek naar een vrijwilliger die de huidige coördinator wil ondersteunen bij de organisatorische zaken rondom de fietslessen. ‘Samen veel plezier’ is de naam van het project waar onder meer Stichting Welzijn Nunspeet deel van uitmaakt. Er is een aantal interculturele activiteiten opgestart waarbij allochtone en autochtone mensen elkaar ontmoeten. Naast de fietslessen organiseert Stichting Welzijn Nunspeet ‘Samen leren naaien’, ‘Samen ontspannen en bewegen’ en ‘Samen creatief zijn’. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Welzijn Nunspeet.

Ander vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Ga dan naar de site van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet: www.vrijwilligerswerknunspeet.nl of stuur een mail naar [email protected]. Zij nemen dan contact met je op.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-36455297. Je kunt ook de redactie bereiken via mail en telefoon: [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen