Honderden belangstellenden bij nationale herdenking in park 40-45

Foto: Google Street View

Het was druk donderdagavond 4 mei tijdens de nationale herdenking van de Nederlandse oorlogsslachtoffers. De ingetogen en respectvolle herdenking werd door velen bezocht.

Nunspeet

Het gemeentebestuur legde een krans bij het oorlogsmonument in park 40-45. Dit deden zij onder begeleiding van de Harmonie. Hier sprak burgemeester van de Weerd enkele woorden en werd er een gedicht voorgelezen door Rosalien. Hierna startte de stille tocht naar de begraafplaats op de Eperweg. Onderweg werd nog een krans gelegd bij het Canadees monument op de Laan.

Op de begraafplaats waren honderden belangstellenden aanwezig en werd met elkaar geluisterd naar het taptoesignaal. De inzet voor het 2 minuten durende stiltemoment. Dit wordt beƫindigd met het Wilhelmus. Hierna werden er door verschillende instanties kransen en bloemen gelegd.

Elspeet

In Elspeet waren ook veel belangstellenden aanwezig bij de herdenking op de begraafplaats.

Vierhouten

Het monument bij het Verscholen Dorp in Vierhouten was ook druk bezocht afgelopen donderdag. Op deze plek werden in de 2e Wereldoorlog veel onderduikers samengebracht. Op de Tongerenseweg werd een krans gelegd bij het monument ter herinnering aan de 8 gevluchte Joden die werden gefusilleerd.

Hulshorst

In Hulshorst was in de middag een herdenking bij het monument bij het Dorpshuis. Hier werd een gedicht voorgedragen door Anne-Christien de Bruin en er werden kransen gelegd.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen