Wijkhelden verschijnen op Noord-West Veluwe

Foto: Pixabay

Zwerfafval is veel inwoners een doorn in het oog. Daarom hebben een aantal gemeenten op de Noord-West Veluwe de handen ineen geslagen. Wijkhelden komen de gemeenten netter maken.

Motivatie wijkhelden

Wijkhelden zijn vrijwilligers die een eigen wijk schoon houden. Met welke regelmaat een wijkheld afval gaat prikken, is een eigen keuze. Net als in de meeste vrijwilligersfuncties wordt er wel verwacht dat een wijkheld zijn/haar taak serieus neemt. De meeste deelnemers zijn volwassenen en groepen kinderen. Basisscholieren krijgen bijvoorbeeld €2,50 per opruimsessie. Zo leren kinderen ook dat er een motivatie zit achter het schoonhouden van hun buurt.

Met z’n allen

Wethouder Marije Storteboom: “Nunspeet schoonhouden is niet alleen iets van de gemeente, we moeten het met elkaar doen. Er ligt er nog vaak zwerfvuil en afval op straat. Daar kunnen we samen iets aan doen! Samen met buurtbewoners en/of mensen uit de wijk kunnen we zorgen dat de gemeente schoon blijft. De gemeente Nunspeet doet daarom mee aan het zwerfafvalproject Wijkhelden. Op deze website kun je lezen hoe je ook wijkheld kunt worden. Ik hoop dat veel kinderen en begeleiders gaan meehelpen om Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten schoon te houden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen