Kindertelefoon blijft hoe dan ook in elke gemeente behouden

Foto: ©Kindertelefoon

De Kindertelefoon blijft. De gemeenten, die de hulplijn voor kinderen in moeilijkheden bekostigen, hebben dat volgens staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) woensdag beloofd.

Iedere gemeente betaalt zelf

Vanaf volgend jaar krijgt de Kindertelefoon geen geld meer van de koepel van gemeenten, de VNG, maar moet de hulplijn met iedere gemeente afzonderlijk onderhandelen over betaling voor zijn diensten. Iedere gemeente draagt bij aan de kosten van de hulplijn voor kinderen. De bijdrage per gemeente is afhankelijk van het aantal inwoners. De Kindertelefoon vreesde er niet met iedere gemeente uit te komen. Bovendien kosten al die afzonderlijke onderhandelingen tijd en geld.

Tijd dringt

De gemeenten hebben Van Rijn toegezegd dat alle kinderen die daar behoefte aan hebben, de kinderlijn kunnen blijven bellen. Hij overlegt nog met alle betrokkenen over hoe dat precies wordt gewaarborgd. De tijd drong. De organisatie waarschuwde onlangs volgende maand al personeel te moeten ontslaan als de hulplijn dan nog niet de garantie had hen ook volgend jaar te kunnen betalen.

Het bericht Van Rijn: Kindertelefoon wordt sowieso gered verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen