Maik Mulder levert vechtsportcentrum weer een landstitel

Foto: ©Maximaal Sales

John Kuipers van Nakama Gym heeft Maik Mulder bij hem sporten. Al 6 jaar lang komt Maik bij John om op een hoog niveau te kickboksen. Afgelopen zondag is hij Nederlands Kampioen geworden. B-klasse Muay Thai Kickboksen tot 63,5 kilogram. Vanaf nu gaan ze samen werken aan 4 wedstrijden in de A-klasse.

Maik Mulder gaat er voluit voor

In die A-klasse ben je prof. Dit is te vergelijken met professioneel voetbal. Je hebt PEC Zwolle en AJAX in Nederland, maar je hebt ook Manchester United in Engeland en Real Madrid in Spanje. Dit zijn allemaal profclubs in andere competities. Maik gaat voor Nakama Gym uitkomen voor een promotor, Rings. Voor deze vechtsportorganisatie gaat Maik 4 wedstrijden boksen. Als semiprof won hij 6 partijen, waarvan er 4 eindigden in een knock-out. Afgelopen zondag kon zijn tegenstander Suad Nasr de harde lowkicks van Maik niet weerstaan. Na 1,5 ronde kreeg hij voor de derde keer in een paar seconden een low-kick tegen z’n bovenbeen te verduren. In november vorig jaar stonden de twee ook al tegenover elkaar. Ook die partij ging probleemloos naar Maik. Anderhalve seconde had hij maar nodig om Nasr met een knietje te vloeren.

Trainen

Op de vraag hoe lang de voorbereiding van zo’n wedstrijd nu duurt, was Maik heel duidelijk. “In principe zijn wij altijd wedstrijdklaar. Ik kan zo morgen een partij vechten, als het moet. Maar over het algemeen werken we een week of 6 naar zo’n wedstrijd als die van afgelopen zondag toe.” Volgens John komt dit doordat Maik voor zijn sport leeft. “Maik gaat volledig op in het kickboksen. Hij volgt een voedingsschema, leeft volgens een sportschema, slaapt genoeg en wil alleen maar winnen. Lukt het niet op een training, dan stopt die niet, maar dan wil hij dat verbeteren.”

Uitgeleerd

Uitgeleerd is Maik voorlopig nog niet. Volgens John en Maik begint het nu pas. De 27-jarige Nunspeter werkt in een distributriecentrum en verder is hij bezig met kickboksen. Hij komt al 6 jaar lang naar Harderwijk voor zijn trainingen en tegenwoordig gaat hij ook wekelijks naar Almere voor trainingen. John: “Maik is momenteel misschien wel mijn beste vechter, dus dan loop je op een bepaald moment tegen een plafond aan. Dan heb je uitdaging nodig om verder te kunnen groeien. En dat hebben we bij een collega vechtsportschool in Almere gevonden.” Maik: “Ja, sparren heb je nodig om wedstrijdelementen na te kunnen bootsen. En trainen met pads en kussens om techniek te verbeteren. En dat kun je met trainers doen en met jongens die op hetzelfde niveau als jezelf boksen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen