Trainingen Samen Dementievriendelijk

Foto: ©canva/MAximaal Sales

Een toenemend aantal mensen krijgt te maken met het ziektebeeld dementie met alle bijbehorende uitdagingen.

Trainingen Samen Dementievriendelijk

Op dit moment zijn er ruim 500 mensen met de diagnose dementie in de gemeente Nunspeet. Hierbij zijn gemiddeld 2 naasten betrokken dus hebben ruim 1500 mensen te maken met de gevolgen van dementie. De gemeente Nunspeet vindt het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedraaien in de samenleving. Daarvoor is het van belang dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van dementie. Hoe kun je het herkennen, hoe ga je ermee om, maar ook naar wie kun je doorverwijzen? Om die reden bieden we in samenwerking met Alzheimer Nederland en Stichting Welzijn Nunspeet gratis trainingen aan voor inwoners en vrijwilligers in de gemeente Nunspeet.

Wat houdt deze training in?

In deze training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen in de praktijk. De training duurt 2,5 uur en wordt gegeven door twee trainers van Alzheimer Nederland. Er zijn ongeveer 20 deelnemers per training. Aan het eind van de training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Wanneer en waar

Dinsdag 20 september 2022 (aanmelden voor 6 september 2022)

Dinsdag 20 oktober 2022 (aanmelden voor 6 oktober 2022)

Training op locatie

Het is ook mogelijk om een training binnen uw eigen organisatie aan te bieden. We gaan dan uit van minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers per training. Wilt u een training geven op uw eigen locatie, dan is hiervoor een ruimte, laptop, beamer en geluid nodig.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een gratis training bij Judith Lutgerink van de Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) via [email protected], of via telefoonnummer (0341) 25 20 20. Ook een training binnen uw eigen organisatie kunt u hier aanmelden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen