Fractie ChristenUnie Nunspeet stuurt brief naar Haagse fractie over stikstof

1660739426
1660739426
Foto: ©CU Nunspeet

De fractie van de ChristenUnie Nunspeet heeft in de afgelopen tijd verschillende boeren gesproken over de gevolgen van de stikstofplannen van het kabinet en heeft samen met de ChristenUnie- fracties van de gemeenten Oldebroek en Elburg een brief gestuurd aan de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie.

ChristenUnie Nunspeet stuurt brief

Na de lancering van de stikstofkaart van het kabinet heeft de ChristenUnie Nunspeet ervoor gekozen om niet direct de vlucht naar voren te kiezen maar de zomerperiode te benutten om in gesprek te gaan met een aantal boeren in de omgeving, waaronder de stikstofwerkgroep Nunspeet, Oldebroek en Elburg. Fractievoorzitter Gerben Pluim: “We hebben de gesprekken gevoerd om te horen wat de impact is van de plannen, wat er nodig is, waar de pijn zit en wat we plaatselijk kunnen doen om onze boeren te ondersteunen”.

Fractie NEO

Samen met de fracties van de ChristenUnie in Elburg en Oldebroek is eind juli een brief gestuurd naar de landelijke Tweede Kamerfractie waarin onder meer is gevraagd om alle sectoren te betrekken bij de plannen (niet alleen de boeren), de eenzijdige stikstofkaart van tafel te halen, aan te sluiten bij de kennis en plannen van de provincie en daadwerkelijk perspectief te bieden aan de boeren. De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie heeft zich inmiddels ook kritisch uitgelaten over de plannen van het kabinet en met name over de stikstofkaart.

Discussie

Gerben Pluim: “We hebben heel veel emotie en boosheid gezien en soms helaas ook een volledig ontspoorde discussie. Het baart ons zorgen dat partijen die uit zijn op ophef en onrust soms de overhand lijken te krijgen. Intimidatie en geweld mogen nooit lonend zijn. Tegelijkertijd zijn oprechte zorgen het waard om gehoord te worden. We hebben opgeroepen om zowel landelijk, provinciaal als plaatselijk samen te werken om tot een oplossing te komen. We zien in onze omgeving en elders in de wereld hoe kwetsbaar onze natuur en leefomgeving is en wat de gevolgen zijn als we daar onzorgvuldig mee omgaan. Die rekening kan niet eenzijdig bij de boeren worden gelegd, dit vraagt iets van ons allemaal”.

Blijven volgen

De fractie van de ChristenUnie wil de komende periode in contact blijven met boeren in de omgeving en samen optrekken met de provincie om tot een toekomstbestendige situatie te komen voor zowel de boer als de natuur, vanuit de overtuiging dat beide bepalend zijn voor onze leefomgeving op de Veluwe.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen