Wijziging lesvorm schoolzwemmen zorgt voor vragen bij SGP

Foto: ©NNN

Sportbedrijf Nunspeet, waar zwembad de Brake ook deel vanuit maakt, is voornemens om met ingang van het cursusjaar 2023-2024 het traditionele schoolzwemmen in te ruilen voor een nieuw concept, het zogenaamde ‘Swim2Play’.

Verandering van lesvorm

Waar voorheen het schoolzwemmen werd ingezet om een zwemdiploma te behalen is dit concept erop gericht dat kinderen meer spelenderwijs regelmatig zwemmen. De SGP fractie in de gemeente Nunspeet heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W. Raadslid Gerrald Bronkhorst legt uit: “Er zijn veel kinderen die al een zwemdiploma hebben als ze beginnen met schoolzwemmen. Het doel van dit nieuwe concept is om de zwemvaardigheden van die kinderen op peil te houden. Dat is een begrijpelijk streven. Maar we mogen de groep kinderen niet uit het oog verliezen die nog geen zwemdiploma heeft gehaald. Vooral voor grotere gezinnen zien we dat het volgen van zwemles buiten het schoolzwemmen om soms niet lukt. Soms heeft dat een financiële oorzaak, maar we horen ook regelmatig terug dat het ouders qua tijdsinvestering niet lukt.”

Schriftelijke vragen

De SGP fractie heeft in de schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor deze problematiek. “We willen van het college weten of zij op de hoogte zijn van de voornemens van het sportbedrijf. Ook hebben we gevraagd wat precies de motivatie is om voor dit concept te kiezen. Daarnaast willen wij als SGP-fractie ook weten of er meegedacht wordt met ouders die om wat voor reden dan ook hun kind nog geen diploma hebben laten halen. We wachten de beantwoording af en zullen dan een vervolg bepalen. Wat ons betreft moeten we ons als gemeente inzetten voor de zwemveiligheid van álle kinderen.” Het college zal binnen enkele weken schriftelijk reageren op de vragen van de SGP-fractie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen