Gemeentebelang: Pas op voor ontwrichting van de maatschappij door stijgende energielasten

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De energieprijzen zijn enorm gestegen en vertonen nog steeds een stijgende lijn. Mede daardoor komen in toenemende mate inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties voor forse financiële uitdagingen te staan.

Gemeentebelang: Pas op voor ontwrichting van de maatschappij

Marc Konings, fractievoorzitter van Gemeentebelang: “Wij krijgen steeds meer signalen vanuit de samenleving dat mensen en organisaties in de problemen dreigen te komen. Wij zien serieuze uitdagingen die wijzen op ontwrichting van de (lokale) maatschappij en directe leefomgeving”. Hoewel de gemeente beperkt is in haar mogelijkheden wil Gemeentebelang weten welke mogelijkheden het college wel heeft en wil inzetten.

Schriftelijke vragen

De volgende vragen zijn dan ook medio deze week hierover vragen de volgende aan het naar het college gesteld:

  • Ziet het college een rol voor zichzelf weggelegd heeft in het ondersteunen en helpen van inwoners en organisaties die geconfronteerd worden met de extreme stijging van de energieprijzen?
  • Wat kan het college doen om de landelijke regelingen meer onder de aandacht te brengen van de inwoners en is zij bereid een adviesrol in te vullen?
  • Dezelfde vragen moeten uiteraard ook beantwoord worden voor de andere doelgroepen in de samenleving die te maken hebben met de stijgende energielasten zoals ondernemers, sportverenigingen en de cultuursector.

Lokale ondersteuning

De energiecrisis raakt ons allemaal, van winkelier op de hoek tot mensen in eengezinswoning. Wij roepen het college op om waar mogelijk lokaal een ondersteunende rol te bieden. De ondersteuning die geboden is tijdens de Corona pandemie kan hiervoor wellicht handvatten bieden. Gemeentebelang wacht de antwoorden van het college af.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen