ChristenUnie Nunspeet vraagt aandacht voor beschikbaarheid financiële ondersteuning

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De fractie van de ChristenUnie Nunspeet heeft vragen gesteld aan het College van B en W over de beschikbaarheid van financiële ondersteuning in de dorpen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst.

Financiële ondersteuning

Het aantal inwoners dat door onder meer de inflatie en stijgende voedsel- en energieprijzen in financiële nood komt stijgt. Naast aandacht voor de beschikbare regelingen is het van belang dat er laagdrempelige financiële ondersteuning beschikbaar is zodat inwoners hulp kunnen krijgen bij hun financiële situatie. Dit voorkomt dat inwoners verder in de schulden raken.

Financieel Trefpunt

Het financieel trefpunt speelt hierbij een belangrijke rol. De fractie van de ChristenUnie constateert echter dat deze ondersteuning alleen beschikbaar is in Nunspeet (locatie Veluvine) maar niet in de kernen. Raadslid Alice van de Steeg: “Het is van belang dat de ondersteuning zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar is en bij voorkeur in het eigen dorp. We hebben het college daarom gevraagd om te bekijken of het financieel trefpunt ook spreekuren kan houden in Hulshorst, Vierhouten en Elspeet. We zien dat er bij veel inwoners toch nog schaamte en ongemak is bij het vragen van ondersteuning. De mentaliteit om zelf je problemen op te lossen is onderdeel van de cultuur in onze dorpen. We moeten daarom zoveel mogelijk drempels wegnemen zodat we voorkomen dat inwoners verder wegzakken in financiële ellende”. De ChristenUnie Nunspeet is benieuwd naar de mogelijkheden die het college ziet en wacht met belangstelling de antwoorden af.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen