Flinke griepgolf: “Operaties uitgesteld”

Foto: ©All In One Fotografie

In de locaties Lelystad en Harderwijk van het Ziekenhuis St Jansdal worden vandaag nog operaties uitgesteld. Dit komt door een flinke griepgolf. Het ziekenhuis probeert met het uitstellen van een gedeelte van de operaties, bedden vrij te krijgen voor mensen met griep.

Flinke griepgolf

In heel Nederland grijpt de griep behoorlijk om zich heen. Zo komen er berichten van volle verpleegafdelingen in Breda (Amphia Ziekenhuis), Roosendaal en Bergen op Zoom (Bravis), Nieuwegein (St Antoniusziekenhuis), UMC Utrecht. In Nieuwegein is reeds sprake van een beperkt aantal vrije ziekenhuisbedden. Er zijn huisartsen die aangeven dat het St Antoniusziekenhuis vol ligt en dat patiënten naar Harderwijk of naar Amersfoort verplaatst moesten worden.

Ziekenhuis St Jansdal

Het ziekenhuis heeft besloten om een deel van de operaties uit te stellen vanwege de griepgolf. Voorlopig zal het gaan om operaties op maandag en vrijdag. Hierbij gaat het om operaties die verzet kunnen worden en waarbij mensen moeten ‘overnachten’. Hierbij valt te denken aan een knieoperatie of een enkelbreuk. De andere operaties die niet kunnen wachten of een operatie waarbij de patiënt dezelfde dag naar huis kan, gaan gewoon door. Komende week wordt gekeken wat er nog meer gedaan moet worden, zoals nog meer operaties uitstellen. Tevens wordt er gesproken middels regionaal overleg over een spreiding van patiënten. Hierbij is het van belang dat het griepvirus niet wordt verspreid.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Cookieinstellingen