Bijzondere expositie ‘licht en donker’ van Betty Sijtsma in Catharinakapel Harderwijk

Foto: ©Stichting Podia Harderwijk

Zaterdag 4 februari om 16:00 uur opent de bijzondere expositie ‘licht en donker’ van Betty Sijtsma in de Catharinakapel in Harderwijk. De expositie is tot en met 21 maart op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken.

Hulshorst

Betty Sijtsma is opgegroeid in Hulshorst. Haar ouderlijk huis stond tegenover het bos ‘Huize Hulshorst’. Iedere dag van haar jeugd was ze daar te vinden. Daar komt ook voor een deel haar liefde voor de natuur vandaan. In deze donkere crisistijd verlangen we naar licht en warmte. Als ze door de Veluwse bossen loopt ervaart ze dat licht en de warme kleuren. Dat zie je terug in haar meest actuele schilderijen van de Veluwse bossen, waarvan het thema licht en donker is.

Veelzijdig

Betty schildert al meer dan 30 jaar en heeft een veelzijdige stijl, van zuiver abstract naar meer realistisch. Zij werkt graag op grote doeken met structuren. Wat opvalt in haar schilderijen zijn de kleuren. In het bijzonder de kleur turquoise. Ze schildert vaak op grote doeken, daar geniet ze van. Haar laatste opdracht was een schilderij van 2 bij 1 meter. Maar ook een klein doek met abstracte bloemen is in haar collectie aanwezig.

Vernieuwend

Betty Sijtsma wil graag vernieuwend zijn. Ze heeft vele jaren les gehad van diverse schilders van de Kunstacademie in Nunspeet. Op de kunstacademie van Leeuwarden heeft ze haar stijl kunnen verdiepen. Voorheen maakte ze veel aquarellen. Nu werkt ze uitsluitend met acryl. Het grote verschil is dat met een aquarel van licht naar donker wordt gewerkt en met acryl van donker naar licht. Met acryl kan ze helemaal los gaan. Ze werkt in haar eigen atelier in Epe met veel ruimte en prachtig noorderlicht. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Catharinakapel: www.catharinakapel.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen