Waterschap Vallei en Veluwe trekt onttrekkingsverboden in

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

Er is geen onttrekkingsverbod van oppervlaktewater en grondwater meer. Waterschap Vallei en Veluwe stelde dit verbod vorig jaar in, toen er extreme droogte was. Door de vele regen van de afgelopen weken is dit verbod nu niet meer nodig.

Nog wel een verbod voor kwetsbare beken en natuurgebieden

De grondwaterstanden in het gebied zijn nu redelijk hersteld. Maar sommige beeklopen en sprengen hebben erg geleden onder vier droge zomers in vijf jaar tijd. Ook kwetsbare natuurgebieden moeten we extra beschermen. Om onherstelbare natuurschade te voorkomen, is weghalen van water daar nooit toegestaan. Via www.vallei-veluwe.nl/actueel vindt u de plekken in Nunspeet waar een permanent onttrekkingsverbod van grondwater geldt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen