Dringend taalmaatjes gezocht!

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het taaltraject start met de vraag van de anderstalige die Nederlands wil leren.

Dringend taalmaatjes gezocht!

De coördinator houdt een intakegesprek met de anderstalige. Vervolgens zoekt de coördinator een taalmaatje dat matcht met de anderstalige. Ook met nieuwe taalmaatjes wordt vooraf een intakegesprek gehouden.

Taalkoppel

Een taalkoppel spreekt over het algemeen één keer in de week af, meestal bij de anderstalige thuis. Of het taalkoppel gaat samen iets ondernemen in ‘het Nunspeetse’. Het gaat niet enkel om het leren spreken van de Nederlandse taal, maar ook om het ervaren van de Nederlandse cultuur en gewoonten. Zo leert de anderstalige de cultuur ‘vanuit de huiskamer’ kennen en wordt gaandeweg de taal geleerd. Andersom komt het taalmaatje veel te weten over het land en de cultuur van ‘zijn’ anderstalige en ontstaat er meer wederzijds begrip.

Taaltraject

Na ongeveer 1½ – 2 jaar eindigt het taaltraject. Het taalmaatje en de anderstalige worden ontkoppeld. Uiteraard kan er nog (informeel) contact tussen taalmaatje en anderstalige blijven bestaan.

Interesse?

Heb je interesse om taalvrijwilliger te worden? Klik dan op onderstaande link en vul de gevraagde gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Geef je op als Taalmaatje! 🙂

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen