Gemeente Nunspeet vraagt inwoners om ideeën voor woningbouwlocaties

Foto: ©Canva/MAximaal sales

Voor het Omgevingsprogramma Volkshuisvesting zoekt de gemeente Nunspeet plekken voor woningbouw in de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Om geschikte plekken in beeld te krijgen, vraagt de gemeente Nunspeet haar inwoners om mee te denken. Inwoners kunnen tot 15 oktober 2023 meedoen door op een digitale kaart locaties in te tekenen of een inloopmoment bij te wonen.

Omgevingsprogramma volkshuisvesting

De gemeente Nunspeet werkt aan een omgevingsprogramma volkshuisvesting. Daarin staat hoeveel huizen er in de toekomst gebouwd gaan worden in de gemeente en waar die komen. Uit onderzoek is gebleken dat er voor de toekomst nog ongeveer 1.300 nieuwe woningen nodig zijn in de gemeente Nunspeet. Daardoor is het nodig om nieuwe woningen te bouwen. In het dorp Nunspeet moeten bijna 1.000 nieuwe woningen komen. Voor deze woningen zijn al locaties in beeld. Maar voor de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten zijn nog onvoldoende woningbouwlocaties bekend.

Participatie

Om locaties in beeld te krijgen, vraagt de gemeente Nunspeet inwoners om mee te denken. Op een digitale kaart kunnen mensen een locatie intekenen. Ook kunnen inwoners hun mening delen over het aantal benodigde woningen.

Inloopmomenten

Voor inwoners die liever op een andere manier meedenken, organiseerde de gemeente inloopmomenten. Deze werden goed bezocht. Tijdens deze momenten konden inwoners hun ideeën op papier doorgeven en is er ruimte voor vragen. De inloopmomenten waren op donderdag 7 september in Elspeet, op woensdag 13 september in Vierhouten, op maandag 18 september weer in Elspeet en op 21 september in Hulshorst.

Meer informatie

De ideeën en meningen van inwoners zijn belangrijk voor de gemeente Nunspeet. Deze helpen de gemeente bij het maken van de uiteindelijke keuzes voor mogelijke woningbouwlocaties. Meedoen kan tot 15 oktober 2023. Kijk voor meer informatie of om mee te doen op www.nunspeet.nl/omgevingsprogramma.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen