Nunspeet blijft met winst in race voor de top 5

Foto: Pixabay

Op het druilerige sportpark De Wiltsangh was het decor gezet voor een cruciaal duel waarin Nunspeet gastheer speelde voor SVI.

Hoop op het spel

Met een recent verlies tegen WVF nog vers in het geheugen, en de bittere nasmaak van een vroege bekerexit door dezelfde tegenstander, stond er meer op het spel dan alleen punten. De impact van het vorige treffen was duidelijk: Fabian Zoet was geschorst na een rode kaart, Karim Mulder en Marnix Tissingh ontbraken bij de start, wat de deur opende voor Max Jansen om zijn claim in het startelftal van Werner Pluim weer te vestigen.

Kansen genoeg

Vanaf de aftrap liet Nunspeet er geen gras over groeien en zette SVI onder druk, met de openingstreffer in de lucht hangend. Al in de tweede minuut flirtte Adi Draganovic met het doel, maar zijn schot zoefde net langs de paal. Tien minuten verder veroorzaakte een onhandige tackle binnen de zestien een penalty, die Max Jansen uiteindelijk in tweede instantie verzilverde voor de 1-0. Jonathan van’t Hof, die een sterke wedstrijd speelde, leek met een prachtige volley de score te verdubbelen, maar vond de SVI-keeper op zijn weg, die met een heroïsche redding de bal uit de bovenhoek tikte. SVI kreeg hoop en het laatste kwartier van de eerste helft bracht hen dichter bij een comeback, echter Jardi Niebeek stond als een muur in het doel van Nunspeet.

Initiatief

In het tweede bedrijf hernam Nunspeet het initiatief, met een schijnbaar tweede doelpunt van Emiel Goud dat werd afgekeurd wegens een overtreding. De aanhoudende druk van Nunspeet werd uiteindelijk beloond toen Hermen Dam een hoekschop onhoudbaar binnenkopte, de 2-0 op het scorebord zettend. Ondanks verdere kansen, bleef het bij deze stand, waarmee Nunspeet in de race blijft voor de top 5. Aankomende zaterdag trekt Nunspeet naar DOS Kampen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen