Serieus onderzoek naar dode wolf in Elspeet

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

In Elspeet is deze week een wolf dood aangetroffen, wat tot een serieus politieonderzoek heeft geleid. De exacte doodsoorzaak van de wolf is momenteel onbekend, maar de politie is bezig met het onderzoeken van de omstandigheden rondom de vondst. Hoewel niet bevestigd kan worden of de wolf onder verdachte omstandigheden is gevonden, is het incident serieus genomen.

Serieus onderzoek

Een voorbijganger ontdekte de dode wolf en waarschuwde de autoriteiten. De politie heeft de zaak overgedragen aan Bij12, een organisatie die zich bezighoudt met het registreren van wolvenschade en het monitoren van wolvenpopulaties. Het dier is naar de Universiteit Utrecht gebracht voor een sectie om de doodsoorzaak vast te stellen.

Vaker voorgekomen

Dit incident in Elspeet is niet het eerste geval waarbij een wolf onder verdachte omstandigheden overlijdt. Eerder werd in Stroe een wolf doodgeschoten, maar de dader is nooit geïdentificeerd en het politieonderzoek is afgesloten. De gemeente Nunspeet, waar Elspeet onderdeel van is, heeft al langer de wens geuit om wolven te kunnen beheren, vooral vanwege de aanvallen op schapen en ander vee in de regio. Sinds vorig jaar zijn in de omgeving van Elspeet 57 dode dieren gemeld, voornamelijk schapen en een pony die ten prooi vielen aan wolven.

Jachtaanvraag

De gemeente heeft bij de provincie Gelderland een verzoek ingediend om de jacht op wolven toe te staan, vooral in landelijke gebieden ten westen van Elspeet. Wolfwerende hekken blijken vaak niet effectief, en de provincie overweegt toestemming te geven voor het afschieten van een wolf die herhaaldelijk hekken overkomt om schapen aan te vallen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen