Multifunctioneel sportpark in Hulshorst: masterplan ter bespreking in gemeenteraad

Foto: Google Maps

Vorige week werd aangekondigd dat het college van B&W van Hulshorst een masterplan voor een nieuw multifunctioneel sportpark aan de gemeenteraad zal voorleggen. Dit plan komt voort uit de ambitie, zoals benoemd in het raadsakkoord, om de mogelijkheden voor zo’n sportpark in Hulshorst te onderzoeken.

Multifunctioneel sportpark

Het masterplan, dat het resultaat is van een samenwerking tussen lokale verenigingen, clubs en inwoners, omvat een schetsontwerp voor het sportpark. Het ontwerp werd ontwikkeld na diverse besprekingen over inrichtingsvoorstellen, waarbij de lokale gemeenschap betrokken werd.

Meerdere fases

Het masterplan bestaat uit verschillende fases. In 2021 genomen raadsbesluit voor de aanleg van een vierde natuurgrasveld en het ombouwen van het huidige kunstgrasveld naar natuurgras voor voetbalvereniging VV Hulshorst. De voorbereidingen voor deze ontwikkelingen gaan binnenkort van start. Een belangrijk aandachtspunt in het plan is het verbeteren van de bereikbaarheid van de bestaande voorzieningen en een betere ontsluiting van het sportpark en de Brandsweg.

Vervolg proces

De verdere fases van het masterplan zijn nog onder voorbehoud van bespreking en besluitvorming in de commissie en de gemeenteraad. Deze mogelijke vervolgfases omvatten de aanleg van een combinatiebaan voor skeeleren en schaatsen, de verplaatsing van de buitenbak voor de manege, en een uitbreiding van de parkeervoorzieningen. Er zal ook worden gekeken naar de mate en mogelijkheden van zelfwerkzaamheid bij de lokale clubs en verenigingen.

Meer info

De commissie Maatschappij en Middelen zal op 7 december a.s. over het masterplan vergaderen om te bespreken en adviseren. Op 21 december neemt de gemeenteraad een besluit over het vervolgtraject. Dit masterplan symboliseert een belangrijke stap in de ontwikkeling van sportieve en recreatieve faciliteiten in Hulshorst. Het benadrukt de inzet van de gemeente voor het bevorderen van sport en beweging onder haar inwoners. De agenda en bijbehorende stukken van de commissie Maatschappij en Middelen zijn te vinden op Nunspeet.Raadsinformatie.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen