B-Slagwerkensemble Elspeet Nederlands Kampioen

Foto: ©Elspeets Fanfare Korps

Het B-Slagwerkensemble Van Elspeets Fanfare Korps is zaterdag 27 januari Nederlands Kampioen geworden in Theater Orpheus in Apeldoorn.

B-Slagwerkensemble

In de 4e divisie brachten zij o.l.v. dirigent Wibrand van Norel een mooi programma ten gehore met de werken: ‘Percussion Heroes’, ‘Amelie’ en ‘Drive’. Een leerzame uitdaging voor deze mooie groep jeugdige muzikanten. Hun werk en inzet werd bekroond en trots keerden zij dan ook als Nederlands Kampioen huiswaarts!

Jeugdig talent

Slagwerkensemble Elspeet leidt veel jeugdig talent op met als uiteindelijk doel om door te groeien naar het A-Slagwerkensemble. Ook eens een repetitie bijwonen? Iedere dinsdagavond van 18.15 – 19.15 uur, Kulturhus Elspeet.

2e plek

Ook het A-Slagwerkensemble stond op het NK podium. Eveneens o.l.v. Wibrand van Norel brachten zij in de 1e divisie een indrukwekkend programma ten gehore met ‘Hohner’ van David Maslanka, een uitdagende compositie met prachtige koraalachtige thema’s en ‘Metamorphonic’ van Sam Gevers, waarbij een schijnbaar eenvoudig thema de ene metamorfose na de andere ondergaat, doorgedreven tot in het extreme, waarna er in het feestelijk slot plechtig en groots wordt geëindigd. Met een score van 91.33 punten mochten zijn op een prachtige 2e plaats eindigen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen