SGP pleit voor behoedzaam financieel beleid

Foto: ©SGP Nunspeet

De SGP-fractie heeft haar standpunt over nieuwe ambities en investeringen duidelijk gemaakt in de ingediende begrotingswensen voor het komende jaar.

Behoedzaam financieel beleid

Als reactie op het verzoek aan het college om hun prioriteiten en ambities in te dienen, benadrukt fractievoorzitter Harm Jan Polinder: “De SGP kiest er al jaren voor om behoedzaam te zijn, in tegenstelling tot andere partijen die jaarlijks kostbare ambities en wensen indienen. Wij pleiten juist voor terughoudendheid. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om overal skeelerbanen aan te leggen en ‘cultuurhotspots’ te creëren, moeten we ons realiseren dat uiteindelijk onze inwoners hiervoor financieel gezien opdraaien.”

Armoede

Signalen van armoede spelen een belangrijke rol voor de SGP-fractie. “We ontvangen veel meldingen van mensen die het de laatste jaren moeilijk hebben om rond te komen. De beste stap die we dan kunnen nemen, is de lasten zo veel mogelijk te verlichten. We zien echter te veel partijen die enerzijds aandringen op extra uitgaven, terwijl ze anderzijds willen investeren in beleid voor armoedebestrijding. Dat lijkt op dweilen met de kraan open. Naar onze mening is het verstandiger om te bezuinigen of op zijn minst wat minder ambitieus te zijn.”

Dure projecten

Recent heeft de gemeente twee van de duurste projecten ooit opgepakt. “Hoewel de ontwikkeling van de Stationsomgeving en sportpark de Wiltsangh waardevol is, hebben ze toch miljoenen gekost. Tel daarbij op dat een raadsmeerderheid de jaarlijkse uitgaven voor kunst & cultuur heeft verhoogd tot 1,6 miljoen euro, en het is duidelijk dat de grens voorlopig is bereikt. Daarom roepen we als SGP-fractie op tot terughoudendheid in nieuwe uitgaven en ambities. De tijd van onbegrensde ambities en uitgaven is voorbij, wat ons betreft.” De ingediende begrotingsprioriteiten worden binnenkort in de gemeenteraadsvergadering behandeld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen