SGP Nunspeet pleit voor zwemveiligheid

Foto: ©SGP Nunspeet

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond heeft SGP-raadslid in het vragenhalfuur mondelinge vragen gesteld over het bericht dat het aantal kinderen met een zwemdiploma terugloopt. Komt hiermee de zwemveiligheid in het geding?

Zwemveiligheid

Raadslid Gerrald Bronkhorst: “In de landelijke media verscheen half februari het bericht dat de Tweede Kamer het traditionele schoolzwemmen weer wil invoeren. De reden hiervoor is de ongewenste ontwikkeling dat er steeds meer kinderen zijn zonder zwemdiploma. Ook als lokale SGP-fractie vinden we dit een ongewenste en zorgelijke ontwikkeling.” In de gemeente Nunspeet is in 2023 het traditionele diplomazwemmen ingeruild voor het concept Swim2Play. “Wat deze interventie betekent voor het aantal kinderen zonder zwemdiploma in de gemeente Nunspeet is tot op heden niet bekend. Voor de SGP fractie in Nunspeet is dit echter wel reden genoeg om hier nu al vragen over te stellen aan het college.”

Zorgelijke ontwikkeling

Het college geeft in reactie op de vragen van raadslid Bronkhorst aan de landelijke ontwikkelingen zorgelijk te vinden. Ook is aangegeven dat nog niet ingeschat kan worden of deze ontwikkelingen ook in Nunspeet zichtbaar zijn. Reden hiervoor is dat er door verschillende partijen zwemonderwijs wordt aangeboden. Het college zegt in reactie op de vragen van de SGP wel toe de cijfers van Sportbedrijf Nunspeet wat betreft het aantal verstrekte zwemdiploma’s op korte termijn aan te leveren. Een evaluatie van het Swim2Play concept volgt in het cursusjaar 2024-2025.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen