SGP stelt vragen over aantrekkelijkheid centrum

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De SGP-fractie in Nunspeet heeft schriftelijke vragen gesteld over de aantrekkelijkheid van het centrumgebied van Nunspeet. De afgelopen periode heeft de fractie veel geïnvesteerd in contacten met ondernemers en het bedrijfsleven, mede naar aanleiding van het proces van het Ondernemersfonds en de bespreking van regionale samenwerking.

Aantrekkelijkheid centrum

Recent hebben SGP raadsleden Johan van den Hoorn en Marien Klein een constructief en reflecterend gesprek gevoerd met het bestuur van Nunspeet Onderneemt Samen (NOS), de ondernemersvereniging van de centrumondernemers.  Raadslid Johan van den Hoorn: “Naar aanleiding van de diverse contacten is het ons duidelijk geworden dat ondernemers zich zorgen maken over de aantrekkelijkheid van het centrum. Van de lokale middenstand horen wij dat het grote deel van hun klanten, van buiten Nunspeet komt. Juist vanwege het vertrouwde karakter van Nunspeet, waar men zich veilig voelt, het schoon is en waar van oudsher een hoogwaardig en divers winkelaanbod is.”

Centrumvisie

Nunspeet breidt de komende jaren verder uit. Voor de SGP fractie is het dorpse karakter en de bereikbaarheid van het centrum belangrijk. “In de hebben we benadrukt dat de ‘fietsvriendelijkheid’ geborgd moet worden. Zodra het nodig is om de auto pakken, is bijvoorbeeld Harderwijk ook dichtbij” volgens Marien Klein. Het SGP-raadslid vervolgt: “Verder vinden wij het belangrijk om het winkelaanbod en het karakter van ‘even naar het dorp’ blijft bestaan, ook bij nieuwe woonwijken waar ook retail kan komen. Dan is het belangrijk om een actuele centrumvisie te hebben, met passend aanbod op de juiste locatie.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen