Inloopbijeenkomst over herontwikkeling plangebied Piersonstraat

Foto: ©Google Street view

Op dinsdag 28 mei is er een inloopbijeenkomst over de herontwikkeling van het plangebied aan de Piersonstraat in Nunspeet. Op de locatie van de Petraschool, de naastgelegen peuterspeelzaal en gymzaal gaat gemeente Nunspeet woningbouw realiseren. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen omwonenden en belangstellenden meepraten over de herontwikkeling en andere relevante zaken die spelen in de wijk. Geïnteresseerden kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen in de sportzaal aan de Piersonstraat 48 in Nunspeet.

Herontwikkeling

De gemeente Nunspeet werkt samen met woningbouwcoöperatie Omnia Wonen aan de ontwikkeling van appartementen in een groene omgeving. Het plangebied ligt tussen de Piersonstraat en de Troelstrastraat. De locatie wordt herontwikkeld vanwege de verhuizing van de Petraschool naar het Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Oosteinderweg in Nunspeet. De gymzaal, het voetbalveld, de Petraschool en de Peuterspeelzaal horen bij het plangebied.

Uitgangspunten en fases

Op dit moment werkt gemeente Nunspeet aan het beeldkwaliteitsplan voor het plangebied. Hierin worden de belangrijkste uitgangspunten voor de locatie vastgesteld. Deze uitgangspunten kunnen nog veranderen naar aanleiding van de inloopbijeenkomst op dinsdag 28 mei. De ontwikkeling van het gebied zal in twee fases verlopen. In de eerste fase worden de sportzaal en het voetbalveld aangepakt. In de tweede fase worden de Petraschool en de peuterspeelzaal herontwikkeld.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen omwonenden en belangstellenden op verschillende manieren meepraten over de herontwikkeling en andere relevante zaken die spelen in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan: de verhuizing van de Petraschool, verkeer en parkeren, de buitenruimten en sport in de wijk. Inwoners kunnen gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden die verhinderd zijn op 28 mei, maar wel graag meepraten, kunnen tot 1 juni het formulier invullen op www.nunspeet.nl/piersonstraat. Op deze pagina zijn ook de uitgangspunten te vinden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen