Online Kunst- & Antiek Veiling van Rotaryclub Nunspeet

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op de zaterdagen 6 en 20 april jl. was het Noord-Veluws Kunstmuseum het decor van de voorselectie van de Rotaryclub Nunspeet Kunst- en Antiekveiling 2024.

Online Kunst- & Antiek Veiling

Beide dagen werden druk bezocht door ruim 100 enthousiaste aanbieders van kunst- en antiek en leverden maar liefst 200 veilingstukken op.  Een groot succes dus!

Door de handen van de beëdigd taxateur gingen o.a.

  • Schilderijen van de Veluwse schilders Jaap Hiddink, Ben Viegers, Jan van Vuuren, Chris ten Bruggen Kate, Frans Huysmans en Hendrik Verburg
  • Chinees porselein uit de 17de, 18de en 19de eeuw
  • Exclusief 19de -eeuws porselein uit Wenen
  • Sieraden goud en zilver
  • Bronzen en stenen sculpturen
  • Diverse snuisterijen

De uiteindelijke selectie van de taxateur is vanaf maandag 17 juni a.s. om 09.00 uur online zichtbaar op de website van Veilighuis Moart – www.moartveilinghuis.com. Ga op de website naar ‘Veiling Agenda’ bij Time table Rotaryclub Nunspeet veiling nr. 5.

Hoe werkt het?

Het is een online veiling zonder kijkdagen, die op vrijdag 21 juni a.s. om 09.00 uur start en op zondag 30 juni a.s. om 20.00 uur eindigt. Grijp deze unieke kans om in het bezit te komen van kunst en antiek, waar u altijd al naar op zoek was,  sla uw slag en steun daarbij ook nog eens het goede doel! De inbrenger ontvangt de volledige opbrengst van het geveilde object, waarbij de koper een meerprijs van 20% op de veilingprijs betaalt. Die 20% ‘winst’ gaat na de veiling naar het door de Rotaryclub Nunspeet vastgestelde goede doel: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet. Rotaryclub Nunspeet wil met deze actie het signaal afgeven klaar te staan voor mensen in nood. Bovendien laten we zien dat het lidmaatschap van Rotary de mogelijkheid biedt om iets wezenlijks voor je medemens te doen!

Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

Nederland is een welvarend land, maar toch is er veel “stille” armoede. En dus ook in Nunspeet.  Stichting Verborgen Armoede Nunspeet is een burgerinitiatief, opgezet in 2014 door Nunspeters om mede-inwoners van de gehele gemeente Nunspeet die in stille armoede leven een steuntje in de rug te geven. Wanneer men maandelijks geld tekort komt om de vaste lasten te betalen, is het besparen op levensmiddelen een logisch gevolg. Geld voor boodschappen is er nauwelijks, laat staan met feestdagen. En deze mensen verdienen juist tijdens deze dagen een extraatje. Gedurende het hele jaar door proberen wij huishoudens lichtpuntjes te bieden door verschillende activiteiten en andere initiatieven. Denk aan; een Sinterklaasactie, een leuke activiteit voor gezinnen rond Kerst en Pasen, iets leuks rond de verjaardagen van de kinderen, een uitje, etc.  Zie ook de website

Meer info

Voor verdere informatie over deze kunst- en antiekactie van Rotaryclub Nunspeet:

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen