Café Restaurant De Roskam komt in andere handen, maar blijft “de Roskam”

Foto: Google Street View

Vanwege de status gemeentelijk monument moet het gebouw zoveel mogelijk intact blijven. Een mooie gelegenheid om het gebouw weer terug te brengen zoals het vroeger was. De Roskam is na 37 jaar in andere handen gekomen en zal vanaf januari gerenoveerd gaan worden. Het gebouw zal qua indeling een metamorfose ondergaan. Aan het gebouw zelf mag niet heel veel worden veranderd vanwege de monumentale status.

Net als toen

De bedoeling is dat de Roskam na de restauratie zoveel mogelijk vorm is gegeven, zoals dat het er rond 1930 uitzag. Het pand is van kort na de dorpsbrand in 1855. Op dezelfde plek stond in 1550 een herberg.

Hotel met café-restaurant

De nieuwe ondernemers Hein en Anna Frens gaan er een dorpshotel met café en restaurant van maken. De twee zijn gestart met de plannen en ideeën en willen een jaar uittrekken om deze te kunnen verwezenlijken. De indeling zal worden aangepast en veranderd. Zo komen er 8 hotelkamers, moet iedereen zich welkom voelen voor een kop koffie of een biertje en moet je er lekker en goed kunnen dineren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen