Team Mont Ventoux On Wheels heeft eindstreep gehaald

Foto: Studio Lusin

Een team van 100 deelnemers, 21 kilometer lange route, de Franse berg Mont Ventoux. De drie ingrediënten voor Mont Ventoux On Wheels.

Maanden voorbereiden

Na de maandenlange voorbereiding voor MVOW, onder andere door te wandelen op het Gelderse “berglandschap” de Posbank, was het zover. De opzwepende muziek bij de start was de laatste opsteker voordat de 100 deelnemers als 4 teams omhoog gingen. Om een groep mensen met niet aangeboren hersenletsel, GGZ-achtergrond, chronische ziekte of verstandelijke beperking als team over de finishstreep te krijgen was een pittige opgave. Maar het is iedereen gelukt.

De deelnemers in een rolstoel, kregen op sommige stukken via duw- en trekconstructies de nodige hulp om de verraderlijke berg op te komen. De deelnemers die het zwaar hadden, werden er door een peptalk doorheen gesleept. De eerste groep bereikte na ruim 6 uur de eindstreep en de andere 3 groepen die volgden werden luid aangemoedigd door de al gefinishte deelnemers.

Saamhorigheid in team

Boven op de Mont Ventoux was het vooral saamhorigheid en blijdschap wat er te zien was. De deelnemers hebben het maximale uit hun zelf gehaald en dat was voor de meesten een overwinning op zich. Via diverse acties heeft het team geld opgehaald voor het Duchenne Parent Project. Binnenkort wordt tijdens een afsluitende bijeenkomst bekend gemaakt wat dit bedrag is.

Meer info

De teamprestatie is ook te volgen op hun website. Hier vind je ook meerdere foto’s gemaakt door Studio Lusin

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen