Maand van Geschiedenis bij Noord-Veluws Museum

Foto: Veluvine

In het Nunspeetse museum is vanaf 1 oktober een tentoonstelling te zien over F.A. Molijn. De historische figuur en weldoener is bij het grote publiek eigenlijk alleen bekend van de straatnaam en het beeld bij Veluvine.

Kennismaken maand van geschiedenis

De sociale François Adriaan Molijn speelde als industrieel een belangrijke rol in de Nunspeetse historie. De expositie wordt gehouden in het kader van de maand van de geschiedenis. Dit jaar heeft deze week het thema: ‘Geluk, van gelukszoekers tot weldoeners’’. Samen met Heemkundige Vereniging Nuwenspete en het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe heeft het museum een tentoonstelling gepland waarbij een inkijk wordt gegeven in het leven van Molijn.

Molijn

In 1895 richtte Molijn een verffabriek op. De NV Maatschappij de Veluwe, in de volksmond de Veluvine. De ondernemer zorgde voor werkgelegenheid binnen de gemeenschap en was betrokken bij zijn personeel. De familie van Molijn was kunstzinnig aangelegd. Tijdens de tentoonstelling zijn er meerdere werken van de familie Molijn te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen