Verzet Elspeet duurt een ruime 20 minuten

Zwart Wit’63 kwam op bezoek in Elspeet. Beide teams spelen in het thuistenue met zwartwitte verticale strepen. De bezoekers uit Harderwijk hadden daarom het blauwzwart gestreepte uitshirt aangetrokken.

Verzet duurt kort

De Elspeters zijn gepromoveerd naar de 3e klasse. Zwart Wit’63 acteert daar inmiddels al voor het 5e achtereenvolgende seizoen. Een klasseverschil zou er niet meer moeten zijn, maar de uitslag doet anders vermoeden. Na 24 minuten brak van de Loo de lans voor Zwart Wit. Hij liet de 0-1 optekenen.

Nog 2 erbij

In de 31e minuut scoort Doppenberg voor de bezoekers en is het 0-2. In de 36e minuut moet de aanvoerder van de bezoekers het veld verlaten. Hij heeft een flinke hoofdwond nadat hij in het gezicht wordt geraakt tijdens een duel. Vlak voor rust maakt Zwart Wit’63 de 0-3 vanuit een vrije trap.

Beter voetbal

Elspeet komt beter de kleedkamers uit dan de gasten en begint hun eigen spel te spelen. Doelpunten blijven uit. Zwart Wit’63 weet na 60 minuten de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken door de 0-4. Hierna lijken beide teams genoegen met de uitslag te nemen. De Elspeter verdediging kan echter niet voorkomen dat Zwart Wit in de laatste 5 minuten van de wedstrijd nog de 0-5 en de 0-6 weet te scoren.