Boerenlanddag wordt weer een spektakel

Foto: ©Facebook Molen De Duif Nunspeet

Alles staat die dag in het teken van het landleven. De vele tientallen kramen en bezienswaardigheden zijn door de marktmeesters met zorg geselecteerd. Molen De Duif is het stralende middelpunt van deze dag.

Toegangskaarten

Het doel van De Boerenlanddag is om financiële middelen te genereren voor het onderhoudsfonds van de molen. Begin van dit jaar is er voor renovatie van de staartbalk meer dan € 30.000,00 uitgegeven. Doordat de kosten om een dergelijke dag te organiseren de laatste jaren enorm zijn gestegen bleef er, na aftrek van de kosten, steeds minder over voor het onderhoudsfonds. Daarom wordt er dit voor het eerst toegangskaarten verkocht.

Oude ambachten en verloting

Er worden oude ambachten getoond, de heemkundige vereniging Nuwenspete zal in klederdracht present zijn en ook de klassieke tractoren zullen niet ontbreken. Bestuursleden van de Stichting verkopen loten en er zijn mooie prijzen te winnen. De 1e prijs is een dinercheque, de 2e prijs is een boerenlandpakket en de 3e prijs is een bier- en wijnpakket.

Eten en roofvogelshow

Centraal op de markt, naast het podium,  zal een gezellig terras ingericht worden waar de bezoekers terecht kunnen voor o.a. koffie, frisdrank, bier, wijn, broodjes, hamburgers, saté, pannenkoeken en soep. De spectaculaire roofvogelshow zal naar verwachting veel publiek trekken. Voor kinderen is er ook genoeg te zien en te beleven zo zijn Bert en Ernie er met hun hete luchtballon.

Entertainment

Sjaane Sjak het voddenwief en Jan mit de olde scheeresliep zijn ook van de partij, heeft u nog wat te slijpen neem het dan gerust mee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door afwisselende optredens van De Ladies en de Tolzangers maar ook het accordeon duo Annie en Marie zorgen voor een vrolijke noot.

Informatie agenda Boerenlanddag

De Boerenlanddag wordt gehouden bij Molen de Duif aan de Molenweg 91 in Nunspeet en duurt van 9.00u tot 17.00u. De entree is € 2,00 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er is parkeergelegenheid in een weiland dichtbij de molen waar gratis geparkeerd kan worden. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Waarschuwing: auto’s die langs de toegangswegen rondom de molen parkeren riskeren een fikse boete en voor die auto’s is afsleepregeling van kracht. Kijk ook voor meer informatie op onze website: www.molendeduif.nl

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen