Wapens op carpoolplaats zijn van verdachten

Foto: Pixabay

Gisteren vond de regiezitting over de ontvoering van Ronald Maurits plaats. De Doornspijker werd in Nunspeet ontvoerd vorig jaar december. Een Nunspeter die getuige was van de ontvoering, filmde alles.

Wapens

De wapens die gevonden zijn op een carpoolplaats die de overvallers tijdens de ontvoering bezochten, zijn van de overvallers. Dat concludeerde het Openbaar Ministerie tijdens de zitting die dient als voorbereiding op de inhoudelijke zitting. Welke wapens en hoeveel wapens werd niet duidelijk.

Verdachten op vrije voeten

De verdachten werden na een speurtocht van de het OM gevonden in Brabant en de omgeving Rotterdam. Na de ontvoering ontving Maurits ook nog afpersingsbrieven. Zo eisten ze van Maurits en een zakenpartner onder andere geld en cocaïne. De 4 verdachten werden in januari/februari aangehouden en hun voorlopige hechtenis werd in augustus beëindigd. Het OM had nog geen definitieve tenlastelegging weten te fabriceren.

Datum bekend

Tijdens de regiezitting werden de data vastgelegd waarop de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De rechtbank Zutphen heeft 14, 16 en 21 maart gereserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen