Wilddagen in Vierhouten traditioneel in eerste weekend oktober

Foto: Facebook Rondje Vierhouten

Deelnemende horeca-ondernemers verkopen op “hun eigen terrein” lekkere wildgerechtjes. Op de nieuwe parkeerplaats Ganzenakkers staan een aantal tenten en is een “wildplein” gecreëerd.

Voldoende animo

Hotel de MalleJan, Hotel Vierhouten, Pannenkoekenhuis de Boswachter, Restaurant Novice, Hotel De Vossenberg en Restaurant de Boerenschuur zijn de restaurants meedoen. Op zaterdag werd er gezellige muziek gemaakt, gedanst en gezongen met de Piano Show. De zondag kwam de muzikale omlijsting van het duo Speelman & Speelman.

Wilddagen

De Wilddagen van Rondje Vierhouten zijn ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. ‘De Culinaire parel op de Veluwe’, zoals Vierhouten wordt genoemd, fungeert als een ware trekpleister voor jong en oud. Jaarlijks moest er geld bij. Daarom is dit jaar gekozen voor een stuk kleiner event. Zo worden een boel kosten gereduceerd. Er zijn geen verkoopkramen, het dorp hoeft niet te worden afgesloten, wegomleidingen blijven uit, er hoeven geen tijdelijke parkeerplaatsen gemaakt te worden, verkeerbegeleiders zijn niet nodig en de EHBO kan op kleinere schaal worden ingezet.

Teveel kosten

Back to basic is de insteek van 2017. Een gezellig samenzijn met wildhapjes, drankjes, uiteraard bokbier van het fust, live muziek en kinderentertainment. Gezellig samen zijn met bekenden, vrienden, familie, buren, enz. Volgend jaar in 2018 is het wel weer de bedoeling om de “oude” wilddagen te laten plaatsvinden. “Als ondernemers blijven we zeker onze nek uitsteken voor dit geweldige evenement, maar dat het kan niet de bedoeling zijn dat het ons alleen maar geld kost,” zo wordt aangegeven.

Minder massaal, zeker zo gezellig

Minder massaal was het dit jaar absoluut. De tienduizenden bezoekers van vorig jaar waren er dit jaar niet. Op het foodplein Ganzenakkers is voor een stuk minder mensen plek. Ondanks de regen van de zaterdag was het gezellig druk. De zondag was zo mogelijk nog wat drukker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen