“Wij willen het meest gastvrije dorp van de Veluwe zijn”

Foto: ©NNN

De ledenavond van Nunspeet Uit De Kunst was een zeer informatieve avond. De avond is opgezet om de zichtbare en onzichtbare activiteiten te laten zien. Omdat heel veel zaken alle Nunspeters aangaan, waren niet alleen de leden van Nunspeet Uit de Kunst uitgenodigd.

Professioneler

Het afgelopen jaar is de organisatie bezig geweest om naast het organiseren van activiteiten om zichzelf te professionaliseren. Zo is Corina Methorst-van de Pol aangenomen als citymanager en stuurt zij de VVV aan. Ook hebben of krijgen alle vier de kernen een VVV-steunpunt.

Wat is er gebeurd?

Nunspeet was in mei gastheer van Meimaand Fietsmaand. Ronald Cleijsen, voorzitter Nunspeet Uit de Kunst: “Dit was erg leuk en goed voor de gemeente. Het is goed ontvangen en we kunnen wel zeggen dat er bijzonder goed is samengewerkt door ondernemers.” Nunspeet Uit De Kunst stond ook op de 50 Plus Beurs in Utrecht. Één van de Winterlichtherten was de blikvanger voor de stand. Cleijsen: “Samen met de gratis consumptiebonnen hadden we alle dagen een goede aanloop. De bonnen zijn overigens alleen tijdens Winterlicht in onze gemeente te verzilveren. We hadden ook een prijsvraag uitgezet. Raad de hoogte van het hert. Hier hebben we een grote respons op gekregen.”

Winterlicht

Winterlicht zorgt ervoor dat ondernemers nog commerciëler kunnen zijn. Corine de Groot-van Olst, lid van de stuurgroep: “We kunnen dankzij Winterlicht meer mensen naar Nunspeet trekken. De punten uit de evaluatie nemen we mee in de organisatie van dit jaar. Het moet ook dit jaar weer goed in elkaar gezet zijn, want we promoten het op beurzen. Want niet alleen op de 50 Plus Beurs hebben we gestaan, we zijn daar ook gevraagd door de organisatie van de Margriet Winterfair. Zij vonden het hert zo mooi en willen die ook graag op hun beurs hebben. Dus de promotie is nog niet ten einde.” Er zullen in alle kernen activiteiten plaatsvinden tijdens Winterlicht. Er zijn al een aantal activiteiten gepland. De topactiviteiten, zoals bijvoorbeeld Montmartre en de herten zullen weer terugkomen. Ook zal de Winterlichtspecial weer worden uitgebracht en worden verspreid onder 106000 adressen.

“Wild”

Christel van der Stouw, regiocoördinator bij Visit Veluwe vertelt deze avond over de film Wild die op 1 februari uitkomt. “De film is door Luc Enting met passie gemaakt. Ruim 2 jaar beelden zijn verzameld en worden tot een film geproduceerd. Vanaf het moment dat de film uitkomt, zullen mensen de Veluwe komen bezoeken. Ze willen het zelf kunnen zien en ervaren.” Visit Veluwe vindt dat je gasten naar je gebied moet trekken door ze aan te spreken op hun passie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen