Vrees voor overlast van bewoners nieuw studiocomplex

Foto: Google street View

De informatiebijeenkomst, georganiseerd door eigenaar 4_U_Vastgoed, over de geplande nieuwbouw van een complex met 24 studio’s met gedeelde keukens is vooral door verontruste buurtbewoners bezocht.

Vrees voor oude situatie

Er komen 24 studio’s met gedeelde keukens op de hoek Winckelweg/Nijverheidsweg aan de rand van het centrum van Nunspeet. Er was donderdag op vakantiepark Landrust een informatieavond georganiseerd. Vooral buurtbewoners uiten hun vrees. Eerder ging het op deze locatie al vaker mis. De panden die nu gesloopt gaan worden, zijn vaker negatief in het nieuws geweest. Drugshandel, wapenhandel en brandstichting passeerden al eens de revue.

Overlast veroorzaken

De tendens die er nu onder buurtbewoners heerst is dat er ongelimiteerd asielzoekers en/of arbeidsmigranten worden gehuisvest. De kans op overlast wordt daarmee een stuk vergroot. Ook vinden de buurtbewoners dat de buurt niet klaar is voor de verkeersdrukte die de bouw en later de bewoners met zich mee zullen brengen. De eigenaar en de gemeente delen de vrees van de bewoners niet. Het complex zal een beheerder krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen