Hulshorst heeft er een winnaar bij

Foto: Facebook Nimrod 2017

In de wedstrijd om de Nimrod 2017, op het landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch/Roermond, is James uit Hulshorst gehuldigd met een zilveren wisselbokaal.

Nimrod 2017

In de jaarlijks terugkerende wedstrijd, dit jaar op maandag 13 november, doen de 28 beste jachthonden van Nederland mee. Zij worden met hun baasjes/voorjagers uitgenodigd om mee te doen met het kampioenschap. Er waren zo’n 3000 toeschouwers. Op de Facebook-pagina van het event, zegt voorzitter Koos Huijskens: “Uiteraard hadden we vandaag met veel zon, weinig wind en geen neerslag, de meest ideale weersomstandigheden. Perfect ook voor de ontvangst van de duizenden Nimrod-fans en hun dieren. Zowel deelnemers als keurmeesters en gasten waren zeer onder de indruk van de natuurlijke omstandigheden: bos, heuvels, akkers, sloten en beekdalen zorgen voor een gevarieerd, natuurlijk decor”.

Bekwaamheidsproeven

De honden moeten 3 verschillende proeven met succes volbrengen. Iedere proef moet in ieder geval eindigen in het terugbrengen van de prooi naar het baasje. Hiernaast krijgen de deelnemers ook punten de wijze waarop een proef wordt volbracht. James heeft na alle proeven als beste resultaat behaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen