Beschut Werk gestart door Gemeente Nunspeet en Inclusief Groep

Foto: Gemeente Nunspeet

Voor mensen met een arbeidsbeperking die veel begeleiding nodig hebben is het erg lastig om geschikt werk te vinden. Daarom werkt de gemeente Nunspeet samen met Inclusief Groep bij het realiseren van Beschut Werk. Werknemers die via Beschut Werk aan het werk zijn hebben een arbeidsovereenkomst en ontvangen daarmee een salaris net als reguliere werknemers. Het verschil met een reguliere baan is dat ze dit in een aangepaste omgeving met goede begeleiding doen.

Start met 3 plekken

De Inclusief Groep en de gemeente starten nu met drie beschut werkplekken. Dat aantal zal de komende jaren worden uitgebreid. Wethouder Marije Storteboom is enthousiast over deze aanpak: “Het is een goede mogelijkheid voor enthousiaste werknemers om een passende werkplek te vinden en te kunnen participeren in de maatschappij”.

Wat is Beschut Werk

Voor sommige mensen is het moeilijk om passend werk te vinden. Zij hebben intensieve begeleiding nodig of kunnen alleen werken als de omgeving waarin zij werken goed is afgestemd op wat zij nodig hebben. Voor deze mensen is er Beschut Werk. Beschut werk is een instrument vanuit de Participatiewet. Bij Beschut werk hebben de mensen een dienstverband en verdienen een salaris.

Extra begeleiding

Het verschil met andere regelingen is, dat werknemers die vallen onder Beschut Werk, meer, passende begeleiding kunnen krijgen, waardoor de medewerker in staat is om zijn werk goed te doen. Inclusief Groep is van oudsher gewend om professionele en passende begeleiding aan medewerkers te bieden en  daarbij te kijken  naar wat er op de werkplek nodig is. Daardoor kan Inclusief Groep dit ook goed organiseren voor medewerkers die vallen onder Beschut werk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen