Huurovereenkomst de Drijfstang met ruim 2 jaar verlengd

Foto: ©NNN

De laatste lange huurovereenkomst is in 2005 overeengekomen voor een periode van 10 jaar. Hierna is de overeenkomst 2x met een jaar stilzwijgend verlengd.

Noodzakelijk onderhoud

De Drijfstang houdt 2x per jaar hun open dagen. In de voorjaarsvakantie en in de herfstvakantie. Voorzitter Ottmar Cozijnsen: “Tijdens de clubavond op donderdag zijn we van 19.00 uur-22.00 uur geopend. Leden lopen dan in de ruimtes en zijn bezig om de beide uitgebreide sporen en verkeer in goede banen te leiden. Sinds een jaar of 3, 4 gaan we steeds digitaler en dat maakt het voor de jeugd een interessante hobby. Op de clubdagen in de herfst en het voorjaar lopen tegenwoordig zo’n 900 bezoekers in ons pand rond.” Omdat de vereniging graag hun activiteiten in het pand wil kunnen blijven uitvoeren, is er vanuit de club een verzoek gekomen om meer zekerheid te krijgen wat betreft de bestemming van het pand. De modelspoorvereniging moet onderhoud plegen en moet hiervoor investeren.

Huurovereenkomst verlengd

De gemeente heeft de locatie Bloemhofweg 99 mogelijk nodig vanaf 2020. Daarom heeft het college besloten om de overeenkomst deze keer te schriftelijk te verlengen tot en met 31 december 2019.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen