Zwem en Polo Club viert 45 jarig jubileum

Foto: Z&PC Nunspeet

Op 17 januari as. bestaat de Zwem en Polo Club Nunspeet precies 45 jaar. In 1972 werd er al door een groepje enthousiastelingen gezwommen in het toenmalige zwembad de Tol. In januari 1973 werd één en ander geformaliseerd en werd aansluiting met de KNZB gezocht.

Officieel gestart

In de Nunspeet Vooruit van 17 mei 1973 staat te lezen dat de zwemclub officieel van start is gegaan met een eerste trainingsavond in zwembad De Tol, 30 leden kregen les onder deskundige leiding van instructeur F. Stoker, een beroepsmilitair die indertijd ook de militaire zwemploeg onder zijn hoede had.

Helemaal ingeburgerd

De Zwem en Polo Club Nunspeet is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nunspeetse sport aanbod. De club kent 4 doelgroepen: recreanten zwemmen (kinderen), wedstrijd zwemmen, waterpolo en trimzwemmen (ouderen). Dagelijks trainen de ca. 300 leden in zwembad De Brake, op zaterdag vinden de wedstrijden van de wedstrijd zwemmers en de waterpoloërs plaats.

Jubileumfeest

Het jubileum wordt op zaterdag 26 mei door de club groots gevierd. De daarvoor ingestelde feestcommissie is bezig met een mooi programma voor jong en oud. Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen 2x op proef mee zwemmen/trainen.

Meer informatie

Interesse? neem dan contact op met de secretaris van de club mevr. J. Ponsteen- Bonestroo via 0341-262294 of via de e-mail [email protected]. Via de website www.zpcnunspeet.nl is ook veel over de club te lezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen