[Ont]regel de zorg met PvdA – GroenLinks Nunspeet

Foto: Pvda Gl Nunspeet

Zorgprofessionals besteden 40% van hun werktijd aan administratie. Twee volledige werkdagen per week gaan hierdoor  verloren. Dat kan en moet nú anders. Nunspeet doet mee met schrap- en verbeter-weken: [ont]regelen van de zorg. Minder regels en meer handen aan het bed.

Veel kritiek

De zorg heeft veel kritiek gekregen nadat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering bij de gemeente is gelegd. De gebruikers, mensen in een kwetsbare situatie, raakten in de knel. De veranderingen zijn ook hard aangekomen bij de zorgverleners. Zij willen graag anders: minder administratie en meer aandacht voor de patiënt of cliënt.

Schrappen!

Bruno Bruins, kersvers minister van Medische Zorg, heeft de aftrap gegeven voor het schrappen van overbodige regels en het voorstellen van verbeteringen. Regels moeten in het vervolg voldoen aan drie criteria: noodzaak, werkzaam en doelmatig. Minder administratie waarvan niemand weet waar het voor dient. Minder procedures en indien nodig, directe zorgverlening. Zorgbehoefte kent immers geen verlof- en feestdagen!

[Ont]regel de Zorg

PvdA GroenLinks Nunspeet staat voor een betere zorg. De gemeente koopt immers zelf zorg in en kan en moet hier voorwaarden aan stellen. Bij ons geen anderhalve regel in een partijprogramma maar concrete actie. Zaterdag 17 februari staan wij daarom vanaf 11 uur op de markt ter hoogte van het gemeentehuis om uw knelpunten in de zorg te verzamelen. Wij bundelen deze ervaringen en zullen er op toezien dat bij de eerstvolgende aanbesteding van de zorg [ont]regeling heeft plaats gevonden.

Meer informatie of toezenden

U kunt ook uw opmerkingen en/of knelpunten melden per post: Ruud Oudega, A.Brietstraat 3 8072 GW Nunspeet,  telefonisch: 06-53152059 of online via https://www.facebook.com/pvdaglnunspeet/ , https://twitter.com/PvdAGLNunspeet en [email protected]

 

Reacties

article
6571
Zaterdag 17 februari op de Markt
Zorgprofessionals besteden 40% van hun werktijd aan administratie. Twee volledige werkdagen per week gaan hierdoor 
https://nunspeet.nieuws.nl/nieuws/6571/ontregel-zorg-pvda-groenlinks-nunspeet/
2018-02-09T07:20:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/245/2018/02/09071847/Ontregel-de-zorg-in-Nunspeet-nu.jpg
Nieuws